5 Temel Unsurları için Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Yangın kapıları özellikleri ilgili mevzuatlarda düzenlenmiş ve ayrı bir başlık altında derlenmiştir. Binaların yangından korunması üzerine yönetmelik bu düzenlemelerin en kapsamlı olanıdır.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin mecburi olup olmadığına karar verilmektedir. Mesela; misil adetsı 4’ü geçmeyen ve oturum amaçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar dışında esas olarak yangı merdiveni bulunması gereken yapılar şöyle sıralanmaktadır:

Ayrıca Yangın Çıkış Kapılarının periyodik olarak kontrol edilmesi ve emeklevsel yapısının korunması da hayati önem taşır.

Yanlış montaj veya bakım, bapnın başarımını zararlı etkileyebilir. Bu nedenle, yangın kapısının montajının profesyoneller tarafından gestaltlması ve derneşik olarak denetleme edilmesi önemlidir.

Yangın bapları çeşitli stillerde, malzemelerde ve yangın derecelerinde mevcuttur. Bir yangın kapkaloriın maliyeti boyuta, malzemeye ve yangın derecesine bağlı olarak değişir.

Dayanıklılık: Yangın kapısının yangına dayanıklı olması ve belli başlı bir süre boyunca ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Kapının dayanıklılığına bakarak belirlenen “EI” kıymeti, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Kapı sistemlerinin yangın benzeri kıran anlamış olurında hem kaçış hem güvenlik hizmeti sunması onları çok maliyetli hale getirmiştir.

Aynı zamanda yangın merdiven kapıları spontane kendiliğinden olarak kapanarak emniyetliği esenlar. Yangın merdiven bapsına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.

Binalarda kâin yangın bapları ve ana kapıların taçı esna yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, göz bapsı olabileceği gibi, bir odanın muhtevaindeki farklı bir oda bapsı da olabilir.

Yangın Kapısı duman sızdırmaz özelliğe mevla Yangın Kapısı olması zımnında yangın takkadak insanların yaman zehirlenmelerinden de korunmasını esenlar. Bu baplar dışarıya sadık ve kolay açılabilen örgüya sahiptir.

Başarılı bir tahliye tasavvurı, zelzele, su taşkını ve yangın kadar afetlerde sakin kalmanıza, en emniyetli davranışı sergilemenize ve binayı eskiden ayrılma etmenize yardımcı olacaktır.

Yangın Sızdırmazlığı: Yangın bapları, yangın sırasında alevlerin ve kötüın geçişini mâni olmak midein özel olarak tasarlanmıştır. Yangın esnasında kapının sızdırmaz olması, yangının öteki odalara yahut binalara yayılmasını engeller.

Sızdırmaz yangın bapları: Bu tip yangın kapıları, yangın sırasında yaman ve alevlerin öbür alanlara yayılmasını önlemek için tasarlanmıştır. Özel contalar ve kapı pervazları, yangın esnasında yamanın ve alevlerin geçmesini engeller.

Kanatlar içinde oranlı yerlerde aksesuar ve hidrolik kapatıcı montajı sinein koltuk plakaları mevcuttur.

Report this wiki page